Naar de cloud om kosten te besparen? Té simpel gedacht

migreren naar de cloud
Migreren naar de cloud? Daarvoor wordt meestal één heldere hoofdreden gegeven: kostenbesparing. Een goed argument; zéker. Maar wist je dat er andere – meer duurzame – voordelen kleven aan werken in de cloud?

De overgang naar werken in de cloud dient samen te gaan met de juiste bedrijfsstrategie. Je migratie naar de cloud kan een trigger zijn voor méér verbeteringen – mits je de juiste stappen neemt. In deze blogpost geven we je vier handvatten waarmee je het maximale uit je migratie naar de cloud kunt halen!

1. Verplaats geen rommel naar de cloud

Stelregel nummer één: automatiseer geen slechte processen. Daarmee versnel je de ontwikkeling van een bestaand probleem. Grijp het migreren naar de cloud aan als een gelegenheid om gewoontes onder de loep te nemen en eventuele inefficiënties uit de weg te ruimen.

2. Besparingen? Zet ze strategisch in!

Een overgang naar werken in de cloud kan in sommige gevallen leiden tot kostenbesparing. Investeer het bedrag dat overblijft in andere verbeteringen. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor Office 365 in plaats van een nieuwe server, besteed het geld dat je overhoudt dan aan het trainen van je medewerkers, zodat zij voordeel kunnen halen uit nieuwe applicaties, zoals OneDrive, Skype of Sway. Zo zorg je ervoor dat je de cloud in dienst stelt van je strategische doelen – in dit geval: de productiviteitsverhoging van je personeel.

3. Luister naar je medewerkers

Technologie is fantastisch, maar het is belangrijk om te beseffen dat technologie slechts een middel is. Het zijn nog altijd mensen die met goede ideeën op de proppen komen. Werken in de cloud brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee die je zelf niet altijd ziet. Laat je personeel dus meedenken. Creëer een omgeving waarin je medewerkers hun ideeën kunnen delen en haal zo alles uit je overstap naar cloud computing!

4. Stap voor stap migreren naar de cloud

Ben je enthousiast over werken in de cloud en wil je alles zo snel mogelijk overzetten? Dat is mooi, maar sla geen treden over. Veranderingen moeten worden ondersteund door een solide bedrijfsstrategie en doelen die hiermee overeenstemmen. Zorg je voor zo’n solide basis, dan kun je het optimale uit je migratie naar de cloud halen!

In onze volgende blogpost vertellen we hoe je je IT-plan kunt afstemmen op je bedrijfsstrategie.