Informatiebeveiliging in het MKB

Ransomware, hacks, spyware: cybercriminaliteit groeit sterk en is vrijwel dagelijks in het nieuws. Het belang van data neemt sterk toe en het goed beveiligen van je bedrijfsinformatie is cruciaal.

Beveiliging

Beveilig uw data en netwerk met een firewall, sterke authenticatie, Antivirus en Antimalware oplossingen.

Beleid

Breng risico’s in kaart en ontwikkel een beleid voor het beveiligen van kritieke informatie.

Bewustwording

De meeste incidenten worden veroorzaakt door gebruikers. Train medewerkers om veiligheidsbewustzijn te vergroten.

Informatiebeveiliging verbeteren

Ondernemers weten vaak wel dat een beveiligingsincident flinke reputatie- en imagoschade kan opleveren. Maar dat dit zelfs het einde van het bedrijf kan betekenen is niet altijd bekend. Denk aan de juridische nasleep, boetes, hoge reparatiekosten en hogere verzekeringskosten na een incident. MKB-bedrijven hebben echter vaak niet de tijd, middelen of kennis om te investeren in informatiebeveiliging. Campai helpt met kant-en-klare beveiligingsoplossingen, security-audits en workshops voor personeel.

%

MKB ondernemers slachtoffer van Cybercriminaliteit (2014)

economische schade in Nederland als gevolg van Cybercriminaliteit

%

van de Nederlandse werknemers trapt in phishing e-mails

7 lagen van IT beveiliging

Noem ons overbeschermend, maar onze klanten veilig houden is een van onze belangrijkste taken. Daarom hanteren wij een model met 7 beveiligingslagen, ontworpen om je gegevens te beschermen.

 

Beleid en bewustzijn

Beleid staat voor het vaststellen van risico’s en een beveiligingsstandaard en stelt je in staat om te monitoren en te verbeteren. Daarnaast dient het bewustzijn en de kennis van je medewerkers te worden verhoogd. Meer dan 60% van de beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door gebruikers.

Hoe Campai helpt: Wij helpen je een beveiligingsbeleid opstellen aan de hand van templates. Daarnaast verhogen we de kennis en het veiligheidsbewustzijn van eindgebruikers met doorlopende educatie en tips.

 

Fysieke beveiliging

Waardevolle spullen horen achter slot en grendel. Zo ook het meest waardevolle bezit van je organisatie: informatie. Denk aan een afsluitbare serverruimte, een afsluitbaar rack cabinet, camerabeveiliging en diefstalbeveiliging van je apparatuur.

Hoe Campai helpt: Wij hanteren een uniek proces waarbij wij jouw volledige omgeving periodiek controleren op best-practices en (ISO)richtlijnen. Hierdoor weet je altijd hoe je ervoor staat en waar je kunt verbeteren.

 

Netwerk- en systeembeveiliging

Campai ontwerpt netwerken met veiligheid als uitgangspunt en we bewaken actief de grens van je interne netwerk met het publieke internet.

Hoe Campai helpt: Wij leveren hoogwaardige firewalls, VPN verbindingen, DNS en Domein beveiliging, encryptie van e-mail- en dataverkeer, geavanceerde spamfiltering en meer.

 

End-point beveiliging

Ieder apparaat (end-point) dient voorzien te zijn van adequate antivirus, malware bescherming én automatische systeemupdates. Versleuteling van data en het op afstand kunnen wissen van mobiele apparaten zijn ook belangrijk. Een groot deel van beveiligingslekken komt namelijk simpelweg door verlies of diefstal van apparatuur.

Hoe Campai helpt: Wij bieden geavanceerde cloud-gebaseerde veiligheidsoplossingen als bescherming tegen malware en ransomware. Daarnaast maken wij het beheer en beveiliging van mobiele apparaten mogelijk.

 

Strenge toegangscontrole

We beschermen je systemen tegen ongeautoriseerde toegang door toegang te limiteren en te controleren. We raden bijvoorbeeld aan om complexe wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig te vernieuwen. Waar mogelijk adviseren we multi-factor authenticatie.

Hoe Campai helpt: Er zijn gelukkig handige hulpmiddelen om een veilig wachtwoordbeleid te voeren. Wij helpen je daar mee. Ons unieke IT-beheer proces zorgt vervolgens dat instellingen en toegangsrechten periodiek worden gecontroleerd.

~

 

Data encryptie en backup

Een belangrijk onderdeel van het beschermen van data is encryptie, zodat de data voor niemand anders bruikbaar is dan voor jou. Daarnaast is backup essentieel en kunnen we desgewenst al je data repliceren naar een andere beveiligde locatie.

Hoe Campai helpt: Wij zorgen ervoor dat jouw kritische systemen en processen zijn beveiligd en binnen een uur weer operationeel zijn. Wat er ook is gebeurd.

N

 

Monitoren en testen

Als de voorgaande 6 lagen geïmplementeerd zijn dan ben je er nog niet, dan begint het pas! Wees altijd alert en bewust.

Hoe Campai helpt: We testen je volledige IT-omgeving periodiek op zwakheden. We werken maandelijks een uitgebreide checklist af om te controleren of alle maatregelen nog voldoen en we bieden je personeel een doorlopende ‘awareness’ training om veiligheidsrisico’s te herkennen.

Informatiebeveiliging is een proces en wij helpen we je daarbij.

Wat klanten zeggen

Van het blog

referentie-tenholternoordam-logo
Campai is een prettige IT partner met een goede servicedesk voor de dagelijkse ondersteuning voor onze 100 medewerkers. Daarnaast biedt het beheerproces een uniek inzicht in de kansen en risico's van onze IT omgeving.

Job Velthuizen

Coordinator ICT, Ten Holter Noordam Advocaten

Gegarandeerd betere resultaten met je IT.

We vertellen je graag hoe wij jouw (groei)ambities kunnen ondersteunen met slimme technologie.

 

Neem direct contact op of laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.