Informatiebeveiliging in het MKB

Ransomware, hacks, spyware: cybercriminaliteit groeit sterk en is vrijwel dagelijks in het nieuws. Het belang van data neemt toe en beveiliging van je bedrijfsinformatie is cruciaal.

Vraag de gratis MKB Security Scan aan

Informatiebeveiliging

Beveilig uw data en netwerk met een firewall, sterke authenticatie, Antivirus en Data Loss Prevention oplossingen.

Beleid

Breng risico’s in kaart en ontwikkel een beleid voor het beveiligen van kritieke informatie.

Bewustwording

De meeste incidenten worden veroorzaakt door gebruikers. Train medewerkers om veiligheidsbewustzijn te vergroten.

Informatiebeveiliging verbeteren

Ondernemers weten vaak wel dat een beveiligingsincident flinke reputatie- en imagoschade kan opleveren. Maar dat dit zelfs het einde van het bedrijf kan betekenen is niet altijd bekend. Denk aan de juridische nasleep, boetes, hoge reparatiekosten en hogere verzekeringskosten na een incident. MKB-bedrijven hebben echter vaak niet de tijd, middelen of kennis om te investeren in informatiebeveiliging. Campai helpt met kant-en-klare beveiligingsoplossingen, security-audits en workshops voor personeel.

%

MKB ondernemers slachtoffer van Cybercriminaliteit (2014)

economische schade in Nederland als gevolg van Cybercriminaliteit

%

van de Nederlandse werknemers trapt in phishing e-mails

Meerlaagse IT beveiliging

Noem ons overbeschermend, maar onze klanten veilig houden is een van onze belangrijkste taken. Daarom hanteren wij een meerlaagse beveiliging, ontworpen om je gegevens te beschermen.

Beleid en bewustzijn

Beleid staat voor het vaststellen van risico’s en een beveiligingsstandaard en stelt je in staat om te monitoren en te verbeteren. Daarnaast dient het bewustzijn en de kennis van je medewerkers te worden verhoogd. Meer dan 60% van de beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door gebruikers.

Fysieke beveiliging

Waardevolle spullen horen achter slot en grendel. Zo ook het meest waardevolle bezit van je organisatie: informatie. Denk aan een afsluitbare serverruimte, een afsluitbaar rack cabinet, camerabeveiliging en diefstalbeveiliging van je apparatuur.

End-point beveiliging

Ieder apparaat (end-point) dient voorzien te zijn van adequate antivirus, malware bescherming én automatische systeemupdates. Versleuteling van data en het op afstand kunnen wissen van mobiele apparaten zijn ook belangrijk. Een groot deel van beveiligingslekken komt namelijk simpelweg door verlies of diefstal van apparatuur.

Netwerk- en systeembeveiliging

Campai ontwerpt netwerken met veiligheid als uitgangspunt en we bewaken actief de grens van je interne netwerk met het publieke internet.

Data encryptie en backup

Een belangrijk onderdeel van het beschermen van data is encryptie, zodat de data voor niemand anders bruikbaar is dan voor jou. Daarnaast is backup essentieel en kunnen we desgewenst al je data repliceren naar een andere beveiligde locatie.

Strenge toegangscontrole

We beschermen je systemen tegen ongeautoriseerde toegang door toegang te limiteren en te controleren. We raden bijvoorbeeld aan om complexe wachtwoorden te gebruiken en deze regelmatig te vernieuwen. Waar mogelijk adviseren we multi-factor authenticatie.

Webroot Endpoint Security
Carbon Black. Endpoint Security.
Fortinet Network Security
Cisco Umbrella DNS security
Microsoft IT Security solutions

Wat klanten zeggen

Financial Lease

Campai is al vele jaren onze vaste IT partner. Ze hebben ons begeleid naar een 100% cloud omgeving en zijn verantwoordelijk voor beheer, support en IT strategie. We beschouwen Campai als onze interne IT afdeling.

Andy Saekan

Directeur, Financial Lease

Van het blog

Nieuwe security-wet voor het MKB: NIS2

Nieuwe security-wet voor het MKB: NIS2

Om Europa beter te beschermen tegen cyberaanvallen komt er een nieuwe Europese 'cybersecuritywet': de NIS2. Alle organisaties van kritisch maatschappelijk belang moeten vanaf Oktober 2024 voldoen aan nieuwe cybersecurity-richtlijnen. Wat betekent dit voor jou? Wat is...

Lees meer

Security Scan aanvragen

We beoordelen je Microsoft 365 omgeving op 36 belangrijke configuraties. Van phishing en ransomware beveiliging tot identity & access management. Je krijgt direct inzicht in alle actuele best-practices en hoe jouw omgeving zich daartoe verhoud.

Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug.