Thuiswerken

Als maatregel tegen verspreiding van het Coronavirus roept de overheid mensen op om zoveel mogelijk thuis te werken. Hoe zorg je dat medewerkers thuis productief kunnen zijn zonder onnodige risico’s te nemen op het gebied van cybersecurity.

Advies nodig?

Soepel online samenwerken

Microsoft Teams maakt samenwerken, onderlinge communicatie en kennisdeling binnen teams gemakkelijk. Het combineert de snelheid van een chatberichtje, een (Skype) belletje naar een collega, het delen en real-time samenwerken aan een bestand en een videovergadering met meerdere collega’s in één moderne applicatie.

Als je Office 365 hebt kan je hier direct gebruik van maken. Voor een optimale ervaring heb je alleen een internetverbinding en een goede headset voor nodig.

Onze tip voor een professionele headset: Jabra Evolve 75

Heb je nog geen Office 365? Microsoft biedt een verlengde trial periode aan voor Microsoft Teams Premium voor de duur van de Covid-19 thuiswerkperiode. Neem contact op voor meer informatie.

Veilig thuiswerken

Hebben medewerkers een laptop van de zaak? Mooi. Dat maakt veilig thuiswerken makkelijker. Waarschijnlijk voldoen deze laptops al aan je beveiligingsbeleid. Werken je medewerkers op privé apparatuur? Zorg dat deze waar mogelijk voldoen aan onderstaande checklist:

  • Up-to-date besturingssysteem (Windows 10 of de laatste OSX)
  • Alle beschikbare (beveiligings)updates zijn geinstalleerd
  • Up-to-date antivirus/malware beveiliging
  • Werk in een account zonder Administrator rechten
  • Gebruik VPN als je inlogt op een remote desktop
  • Sla geen documenten lokaal op
  • Verantwoordelijk voor betalingen? Verifieer iedere betaalopdracht telefonisch, ook al klopt het e-mailadres.

Gratis antivirus/antimalware

Campai biedt aan alle bestaande klanten gratis Antivirus/Antimalware voor thuiswerkplekken die (mogelijk) geen goede antivirus hebben. De software kan naast eventuele aanwezige antivirusprogramma’s bestaan. Stuur een mail naar de servicedesk als je hier gebruik van wil maken, dan sturen we je een gepersonaliseerde downloadlink.

Geen klant van Campai? Hier kan je gratis antivirus downloaden:

Tweestapsverificatie (MFA)

Instructies voor het instellen van tweestaps verificatie (MFA) in Office 365 vind je hier. Wil je dat wij dit voor je instellen, neem dan contact met ons op.

SSL VPN

Voor toegang tot het kantoornetwerk moet VPN eigenlijk verplicht zijn. De meeste zakelijke Firewalls bieden VPN. Niet zeker of je dit hebt of heb je hulp nodig? Neem contact op.

Remote Desktop (RDP)

Biedt jouw organisatie geen officiële thuiswerkfaciliteit, dan kan je altijd nog je eigen werkplek ‘overnemen’. Je kantoorcomputer moet hiervoor wel aan staan. Hulp nodig?

Telefonische bereikbaarheid

Heb je VOIP via Campai, dan beschik je over een aantal tools om optimaal bereikbaar te blijven. Zo kan je bereikbaar blijven onder je eigen vaste (doorkies)nummer en kan je je mobiel koppelen aan je bedrijfscentrale zodat je met het bedrijfsnummer uitbelt.

Daarnaast kan je de soft phone applicatie installeren op je Windows computer of Mac. Hiermee kan je eenvoudig bellen en gebeld worden. Zorg voor een goede (ruisonderdrukkende) headset met microfoon voor een zo goed mogelijke belervaring.

Thuiswerkbeleid en ARBO-regels

We weten niet hoe lang de geadviseerde thuiswerkperiode zal duren, dus het is goed om alvast na te denken over een stukje beleid en de kwaliteit van de thuiswerkplek. 

Werkgeversadvies Coronavirus (ArboNed)

Download het Advies voor bedrijfscontinuïteit inzake het nieuwe coronavirus (COVID-19). In bijlage 1 (blz. 17) vind je ergonomische thuiswerktips voor medewerkers.

Poster: Veilig digitaal werken

Download de poster ‘veilig digitaal werken’ van Campai. Hierin staan tips voor medewerkers om veilig met bedrijfsinformatie om te gaan.

Nieuwsgierig hoe wij jouw ICT gaan beheren?

Razendsnelle support, direct toepassen van best practices en speciale aandacht voor IT beveiliging. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn voor jou. Dit kunnen we in 5 minuten aan de telefoon, maar we maken nog liever een afspraak onder het genot van een kop koffie. Vertrouwen is immers de basis van iedere relatie.

Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug.