Ransomware

Ransomware veroorzaakt downtime en kan ondernemingen veel schade toebrengen. Bescherm je bedrijf!
Download het Zakelijk Handboek RansomwareVrijblijvend adviesgesprek

Hoe bescherm je je bedrijf tegen Ransomware

Educatie

Leer je medewerkers gevaren te herkennen en juist te handelen. Vraag naar ons Security Awareness Programma.

Beveiliging

Verklein de kans op besmetting met Virus- en DNS bescherming, e-mailfiltering, Threat Protection en beperking van rechten.

Onderhoud

Zorg dat al je software en systemen up-to-date zijn en blijven om misbruik van kwetsbaarheden te voorkomen.

Backup

Er is geen 100% garantie dat je ransomware kunt voorkomen. Stel je data daarom veilig en zorg dat je snel kunt herstellen.

Wat is Ransomware?

Ransomware is een vorm van malware die systemen infecteert en data versleutelt. Zodra je de malware opent, gijzelt het alle bestanden van het slachtoffer en stelt het criminelen in staat om deze pas vrij te geven in ruil voor forse bedragen. Bekende varianten van Ransomware zijn Locky, Teslacrypt en Cryptowall. Het is inmiddels een lucratieve bezigheid voor cybercriminelen.

Hoe verspreid het zich?

E-mail is de meest gebruikte methode om ransomware te verspreiden. Vaak worden slachtoffers verleid om een bijlage in een mail te downloaden of op een link te klikken. Valse e-mailadressen lijken afkomstig van een vriend of collega, die vraagt om een bestand te bekijken. Of het bericht is afkomstig van een vertrouwde instelling, zoals je bank, die je vraagt om een routine handeling uit te voeren.

Hoe kan je het verwijderen?

Helaas is er geen zekere manier om Ransomware te verwijderen. Zelfs betalen werkt niet altijd. Het komt regelmatig voor dat Cybercriminelen steeds hogere en hogere vergoedingen vragen. De beste en goedkoopste manier is om je backup terug te zetten.

Wat kan je er tegen doen?

Preventie is de belangrijkste verdedigingslinie tegen ransomware: maak medewerkers bewust van de risico’s en train ze hoe ze gevaren kunnen herkennen. Implementeer moderne Anti-virus en Antimalware software en overweeg een oplossing die verkeer naar malafide websites blokkeert (DNS beveiliging).

Omdat ransomware continu evolueert, kan zelfs de beste beveiliging geen garantie bieden. Daarom is een backup essentieel om te zorgen dat je in geval van een ransomware besmetting snel weer over je data kunt beschikken.

 

eBook

Zakelijk Handboek Ransomware

Gratis eBook: Alles wat je als ondernemer moet weten over Ransomware. Wat is het, hoe werkt het en bovenal: hoe kun je je ertegen beschermen.

 

De 4 lagen van een goede Ransomware beveiliging

Voorbeelden van Phishing e-mails

Educatie

Het verhogen van het veiligheidsbewustzijn en de kennis van je medewerkers is de belangrijkste maatregel die je kunt nemen om je organisatie te beschermen tegen ransomware. Het is van kritiek belang dat je personeel begrijpt wat ransomware is, hoe het zich verspreid en de gevaren die het met zich meebrengt.

TIP: Laat regelmatig voorbeelden van phishing e-mails rondgaan, geef tips hoe je nepmails kunt herkennen en maak specifieke instructies wat medewerkers moeten doen bij twijfel.

Hoe kan Campai helpen: we bieden een gebruiksvriendelijk Security Awareness e-learning platform om jouw medewerkers doorlopend te trainen.

 

Beveiliging

Antivirus en Anti-Malware software is essentieel voor elke organisatie. Zorg ervoor dat je security software up-to-date is en regelmatig wordt gecontroleerd. En nee, antivirus software alléén is niet genoeg. Zorg er minimaal voor dat je een (next generation) firewall hebt, een intelligente spamfilter en een oplossing dat (DNS) verkeer naar malafide websites kan blokkeren.

Hoe kan Campai helpen: maak gebruik van ons ransomware-beveiligingspakket bestaande uit Microsoft Advanced Threat Protection, Windows Defender ATP en Webroot.

 

Datto Instant virtualization
Datto Instant virtualization

Onderhoud

Zorg voor up-to-date besturingssystemen, applicaties en beveiligingssoftware zodat malware en cybercriminelen geen misbruik kunnen maken van verouderde apparatuur. Onder onderhoud valt ook het controleren en up-to-date houden van backup-schema’s, de documentatie van de IT omgeving en het Disaster Recovery plan.

Backup

Omdat ransomware continu evolueert, kan zelfs de beste security software worden gekraakt. Daarom is een derde laag noodzakelijk om je organisatie te beschermen en te zorgen dat je in geval van een aanval snel weer over je data kunt beschikken, en dat is de backup.

Hoe kan Campai helpen: bekijk hier onze MKB-vriendelijke business continuity oplossingen.

 

Datto Hybrid backup

Meer lezen over informatiebeveiliging

‘External’ label voor Outlook

‘External’ label voor Outlook

In de voortdurende strijd tegen phishing en fraude en haar strategie om e-mail veiliger te maken, heeft Microsoft in 2021 de functie "External labeling" geïntroduceert. Deze functie geeft een e-mail die van buiten de organisatie komt, het label "Extern". Zo is goed te...

Lees meer
Log4j kwetsbaarheid uitgelegd

Log4j kwetsbaarheid uitgelegd

De Apache Log4j kwetsbaarheid lijkt de grootste en meest wijdverspreide kwetsbaarheid ooit te worden en betreft mogelijk “honderden miljoenen apparaten”. Volgens Jen Easterly, directeur van Amerika’s Cybersecurity agentschap CISA, is het “een van de meest serieuze”...

Lees meer
Campai behaalt ISO 27001 certificering

Campai behaalt ISO 27001 certificering

Uitreiking 'Dxfferent Award' na succesvol afronden certificeringsaudit Het verhaal achter onze ISO 27001 certificering De ISO 27001 norm (officieel ISO/IEC 27001) is een internationaal erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. In de norm staat beschreven...

Lees meer

Nieuwsgierig hoe wij jouw ICT gaan beheren?

Razendsnelle support, direct toepassen van best practices en speciale aandacht voor IT beveiliging. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn voor jou. Dit kunnen we in 5 minuten aan de telefoon, maar we maken nog liever een afspraak onder het genot van een kop koffie. Vertrouwen is immers de basis van iedere relatie.

Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug.