IT referentie - Vliegtickets.nl

One organisation for all travellers

Otravo is een zeer snelgroeiende reisorganisatie en marktleider in de (online) verkoop van vliegreizen in de Benelux en Scandinavië. Otravo is het moederbedrijf van diverse bekende reismerken als Vliegtickets.nl, WTC.nl, Schipholtickets.com en sinds kort ook het Scandinavische Flygstolen en Tripmonster.

Met 300+ medewerkers, >500 miljoen euro omzet en de ambitie om de grootste online reisaanbieder in Europa te worden kan je je voorstellen hoe belangrijk IT voor dit bedrijf is.

Campai is een zeer flexibele en hands-on partner voor Otravo. Zowel op operationeel vlak met beheer en support, als op strategisch niveau met de virtual CIO. Wij zijn zeer tevreden met dit partnership!

Tom Hamaker

IT infrastructure and Security Officer

Innovatie als strategie

Slimme IT moet bij de websites van Otravo zorgen dat reizigers nog sneller en makkelijker alle reizen kunnen vergelijken en boeken. Daarnaast moeten klanten 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bijgestaan worden door de customer service afdeling. Op welke wijze dan ook: chat, e-mail, telefoon, whatsapp, etc. Waar de klant is, wil Otravo zijn. Customer experience is king!

Uitdaging:

Ultrasnelle groei door bedrijfsovernames en kostenbeheersing

Otravo groeit hard. Een overname in Scandinavië, een nieuwe vestiging in Curaçao. Van enkele tientallen naar ruim 300 medewerkers in een paar jaar. De IT-omgeving moet kunnen voldoen aan deze razendsnelle groei.

Hoe integreer je bestaande IT-omgevingen na een acquisitie? Hoe rol je de bedrijfsbrede security policies uit naar andere vestigingen en landen? Hoe voldoe je aan je zorgplicht op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming? En hoe doe je dit alles zonder dat de kosten onevenredig stijgen.

Oplossing:

Lokale infrastructuur met scale-out naar Azure en Office 365

Op het hoofdkantoor van Otravo is een hoog beschikbaar private cloud-platform opgezet met geavanceerde replicatie- en uitwijkfaciliteiten. In het geval van een ramp dient Otravo weer snel operationeel te zijn. Op deze private cloud omgeving draaien de development- en testsystemen, line-of-business applicaties en een terminal-server omgeving voor de vestiging in Curacao.

De e-mail draait in Office 365 en bestanden worden veilig opgeslagen in de cloud. Deze setup is onbeperkt schaalbaar. Campai zorgt daarnaast voor het werkplek- en serverbeheer, Office 365 support en security en geeft mede vorm aan de IT-strategie van Otravo door de dedicated virtual CIO.

Deze oplossing is gebouwd met:

Meer klantverhalen

Gegarandeerd betere resultaten met je IT.

We vertellen je graag hoe wij jouw (groei)ambities kunnen ondersteunen met slimme technologie.

 

Neem direct contact op of laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug.