NetserverOS

NetserverOS is een krachtig en zeer compleet MKB server besturingssysteem gebaseerd op Linux. Ontworpen voor organisaties tot 150 medewerkers. Een goede opvolger voor Microsoft Small Business Server.

Jouw voordelen met NetserverOS

  • Een stabiel bedrijfsnetwerk
  • Geïntegreerde mailserver (of integreer met hosted mail)
  • Eigen VOIP centrale (optioneel)
  • Geschikt voor thuis- en flexwerken
  • Eenvoudig in beheer

netserver-logo-250px

NetserverOS linux server wint MKB Proof Award 2013

Waarom is NetserverOS uniek

Compleet: Complete Small Business Linux Server in één pakket. Mail, files, security, voorzieningen voor thuis- en flexwerken en geïntegreerde VOIP centrale.

Betaalbaar: Gebaseerd op Open Source en eenvoudig in beheer.

Fileserver

Met de ingebouwde fileserver is het probleemloos bestanden delen. Bestanden worden centraal opgeslagen en zijn vanaf elke computer te bereiken (zelfs over het internet of met mobiele apps). Via de beheerinterface kunnen rechten worden ingesteld per medewerker. NetserverOS werkt probleemloos samen met zowel Windows- als Apple- computers.

Printserver

NetserverOS fungeert ook als printserver. Zo kan de beheerder elke printer vanaf elke terminal printopdrachten geven, of printers aan specifieke computers toewijzen. Prints belanden dan ook altijd waar ze verwacht worden.

Draadloos netwerk

Met een draadloze router gekoppeld aan de Netserver hebben medewerkers overal toegang tot het bedrijfsnetwerk. De beheerder bepaalt wie er gebruik kunnen maken van het draadloos netwerk. Een effectieve firewall houdt indringers buiten de deur.

Mailserver

NetserverOS kan als mailserver zelfstandig e-mail versturen en ontvangen. Een spam- en virusfilter is standaard bijgeleverd, evenals een uitgebreid webmailpakket. NetserverOS werkt met alle bekende e-mailprogramma’s, zoals Microsoft Outlook en Mozilla Thunderbird, en push-mail voor mobiele telefoons.

Remote Desktop

Met NetserverOS kunnen werknemers eenvoudig thuiswerken. Met een veilige VPN-verbinding kunnen werknemers, zelfs vanaf de andere kant van de wereld, direct bij de bestanden. Met een remote desktop-verbinding kun je zelfs direct op de eigen computer werken.

Sneller internet

NetserverOS is de intermediair tussen uw eigen netwerk en het internet. Daardoor is het mogelijk om vaak opgevraagde pagina’s lokaal op te slaan, ook wel caching genoemd. Zo hoeft elke pagina maar één keer gedownload te worden. Hierdoor wordt internet sneller voor vaak gebruikte pagina’s.

Veilig internet

NetserverOS houdt al het internetverkeer in de gaten en beveiligt het netwerk tegen hackers en virussen. In de beheerinterface is onder andere een overzicht te zien van het gebruik van internet binnen de organisatie. Hoeveel wordt er gesurft, wie surft er naar welke sites en wanneer? Eventueel is het mogelijk om bepaalde websites te filteren.

Virus- en spambeveiliging

NetserverOS bevat een geavanceerde virusscanner voor e-mail. Deze wordt regelmatig automatisch van updates voorzien. Ook maakt NetserverOS gebruik van verschillende strategieën om spam te filteren, zoals greylisting en filtering. In de beheerinterface kan de beheerder e-mailadressen met de hand blacklisten of whitelisten.

Automatische backups

NetserverOS kan eventueel dagelijks automatische backups maken door bestanden te archiveren op een externe locatie, tapedrive of netwerkschijf. Dit zorgt voor de zekerheid dat bestanden altijd bewaard blijven, ook in geval van brand, diefstal of uitval van apparatuur.

Meer informatie over Linux server of NetserverOS? Neem contact op of bel direct met een van onze specialisten op 079-3637050

 

De toch al rijke standaard functionaliteit van NetserverOS kan eenvoudig uitgebreid worden met extra functionele modules. Er verschijnen ook zeer regelmatig nieuwe modules.

Zarafa Collaboration Platform

Zarafa is de nummer 1 Open Source vervanging voor Microsoft Exchange! Outlook gebruiken, agenda’s delen, Webmail, online video vergaderen en push-mail voor mobiele telefoons.

VoIP centrale

Met het zogenaamde Voice-over-IP protocol (VoIP) is NetserverOS als digitale telefooncentrale te gebruiken. Tegen een zeer voordelig tarief kan wereldwijd gebeld worden met een geschikt toestel. NetserverOS is leverbaar met een uitge- breid en personaliseerbaar telefoniepakket.

Versiebeheer (rsnapshot)

Is een geavanceerde backup & recovery setup van groot belang voor u? Met de versiebeheer module kunt u meerdere (bijvoorbeeld ieder uur) snapshots van uw volledige filesystem bewaren. Gebruikers kunnen deze snapshots zelf benaderen en terugzetten als zij per ongeluk een bestand verwijderd hebben, of na een hardwarematig falen.

Offsite backup

Iedere nacht een volautomatische backup van uw server naar een externe beveiligde lokatie. Wat er ook gebeurt, uw data staat veilig. U kunt zelfs een bestand van weken geleden eenvoudig terughalen. De NetserverOS offsite backup biedt je zekerheid én gemak.

Terminal Server

Wilt u uw gebruikers in staat stellen om van buitenaf in te loggen op een centrale desktop? Activeer dan de Terminal Server optie.

24/7 monitoring

Is uptime en betrouwbaarheid belangrijk voor uw organisatie? Dan ontfermen onze systeembeheerders zich graag over uw server. In ons geavanceerde Network Operations Center (NOC) houden wij uw server(s) 24/7 in de gaten en springen wij preventief in waar nodig.

Hardware virtualisatie

Wilt u snel een Linuxserver, webserver of Windows applicatieserver opzetten? Dan kunt u de NetserverOS Hypervisor gebruiken (KVM). Hiermee zet u snel en eenvoudig een virtuele server op, op uw bestaande NetserverOS server.

Hoe krijg je gegarandeerd betere resultaten uit je IT?

Leer van onze unieke kijk op IT investeringen en resultaten.

 

Bel 079-3637050 of mail [email protected] voor een vrijblijvend gesprek. Of gebruik het formulier en we bellen of mailen je zo snel mogelijk terug.

[contact-form-7 id=”3555″ title=”Contactformulier footer”]