Office 365: waarom je een overstap zou moeten overwegen

voordelen van Office 365
Weleens je e-mails kwijtgeraakt of een corrupt .pst-bestand gehad? Voor bedrijven die hun mail altijd op de eigen servers hebben gehad, is dit een bekend kwaaltje. En voor gebruikers is het altijd vervelend. Met Office 365 hoef je je in ieder geval nooit meer druk te maken over dit soort zaken! In dit artikel zetten we de voordelen van Office 365 voor je op een rij.

Office 365: wat en waarom

Office 365 doet zijn naam eer aan: gebruikers hebben overal, altijd en via elk apparaat toegang tot hun vertrouwde Microsoft Office-applicaties. Installeer Word, Excel, etc. op je computer, tablet en smartphone en al je documenten worden via OneDrive (de cloudopslagservice van Microsoft) gesynchroniseerd. Dit betekent geheid een efficiëntieboost, want nu kun je met het grootste gemak een rapport uittikken op je tablet of een Excelbestand invullen op je mobiele telefoon. Zo blijf je ook onderweg productief!

En hoe zit het met e-mail?

Met Office 365 heb je Outlook op ieder apparaat. En de Outlook-interface waarmee je vertrouwd bent geraakt, zie je ook terug op je tablet en smartphone. Het enige aspect waaraan je dus moet ‘wennen’ is dat je je e-mail nu altijd en overal kunt bijhouden – binnen én buiten kantoor.

Kies je voor Office 365 Business, dan worden je Outlook-data opgeslagen in de cloud op servers met een betrouwbaarheidsgraad die een gemiddeld MKB-bedrijf zich niet zou kunnen veroorloven. Corrupte pst-bestanden en crashende servers die je e-mail ontoegankelijk maken, behoren met Office 365 tot het verleden. Simpel gezegd: je e-mail werkt gewoon. Altijd.

De voordelen van Office 365 op een rij

  1. Onderhoud? Niet meer nodig!
   Office 365 zit in de cloud en dat betekent dat onderhoud automatisch wordt verzorgd. Updates? Daar heb je geen omkijken naar. Deze worden vanzelf uitgevoerd en verstoren je werk niet meer.
  2. Op- en afschalen naar wens
   Een van de grootste voordelen van clouddiensten is dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Groeit je bedrijf als kool? Schaf extra Office 365-licenties aan. Ga je meer doen met minder personeel? Zeg een aantal licenties op. Je kunt Office 365 geheel afstemmen op je bedrijfsvoering. Heb je bijvoorbeeld een consistent aantal medewerkers, dan kun je een langlopend contract afsluiten voor een lagere prijs. Maar als het aantal medewerkers binnen je organisatie fluctueert, ben je voordeliger uit met een flexibele maandoptie.
  3. Altijd en overal werken
   Je vertrouwde Microsoft Office-applicaties op Windows, Mac, smartphone, tablet of webbrowser en altijd toegang tot je eigen bestanden: daarop kun je rekenen met Office 365. Probeer het maar eens; het werkt écht goed.
  4. Maandelijks betalen, geen jaarcontract
   Sinds kort biedt Microsoft de optie om maandelijks te betalen zonder een jaarcontract af te sluiten. Profiteer direct van de voordelen van Office 365 zonder commitment.
  5. Veilig
   Cybercriminelen en menselijke fouten liggen op de loer en wetten worden aangescherpt. De eisen die aan ondernemers worden gesteld om de data van klanten en medewerkers veilig achter slot en grendel te houden, worden steeds hoger. Office 365 biedt meer geavanceerde veiligheidsmaatregelen dan een gemiddeld MKB-bedrijf zich kan veroorloven. We durven daarom wel te stellen dat Office 365 doorgaans veiliger is dan een eigen mailserver.

Klinkt dit al goed? Er is nog meer! Download het gratis e-book ’Mythes over overstappen naar de cloud’.