5 redenen waarom je e-mail in de cloud moet willen!

e-mail in de cloud
Een appje hier en een tweet daar: korte berichten zijn aan de orde van de dag. Maar uiteindelijk is de ‘ouderwetse’ e-mail nog altijd de voornaamste vorm van zakelijke communicatie.

Anno 2016 geldt: zeg je ‘e-mail’, dan zeg je ‘cloud’. Dankzij cloud computing wordt e-mail een nutsvoorziening voor ondernemingen; e-mail kan tegenwoordig net zo eenvoudig worden geconsumeerd als elektriciteit en water! Voor veel bedrijven is dit een betere optie dan het opzetten en onderhouden van een eigen IT-infrastructuur.

Toch zijn er ook nog veel ondernemers die zich zorgen maken over hun privacy. Zonde! Cloudbeveiliging is namelijk gebonden aan zeer strenge (privacy)regelgeving. Zo heeft Microsoft bijvoorbeeld de belangrijkste privacy- en beveiligingsoverwegingen al voor je op een rij gezet. Kortom; je hebt meer kans dat de schoonmaker je server steelt dan dat je data worden gestolen uit de cloud van Microsoft.

Dus waar wacht je op? Omarm de mogelijkheden van de cloud! In dit blog geven we je vijf goede redenen waarom je je mail naar de cloud moet brengen.

1. Minder onderhoud, minder stress

Stop je zakelijke e-mail in de cloud en leun heerlijk achterover. De experts die de cloudsoftware hebben gecreëerd, verzorgen namelijk het benodigde onderhoud. Tegelijkertijd kunnen jij en je medewerkers zelf bepalen hoe jullie e-mailfuncties instellen en gebruiken. Je krijgt dus niet de lasten, maar wél de lusten.

2. Automatische updates

Software-updates en reparaties? Daar hoef je je niet druk over te maken. Alles gaat automatisch; direct na een release wordt de cloud geüpdatet. Verlies je hierdoor de controle? Absoluut niet. Op de benodigde punten heb je nog steeds de touwtjes in handen.

3. Betere beveiliging

Met een eigen server kun je zien waar de data staan opgeslagen en ontferm je je zelf over de beveiliging. Je houdt alles in eigen hand en dat voelt veilig. Cloudproviders hebben echter state-of-the-art beveiligingstechnologie en een heel team dat zich bezighoudt met de beveiliging van jouw data. Deze taak behoort tot hun core business. Het is daarom zeer aannemelijk dat de cloudprovider veel beter in staat is om je data veilig te houden dan jij, omdat deze over meer kennis, ervaring en middelen beschikt.

4. Flexibel bezig zijn: schaalbaarheid

Werk je met e-mail in de cloud, dan kun je per stuk, per moment, per week of per maand op- en afschalen. Meer gebruikers door (tijdelijke) groei of minder gebruikers vanwege bezuinigingen? Met cloud-based e-mail heb je nooit meer een ‘omvang-gerelateerd’ probleem.

5. Bespaar geld: kostenreductie

Servers voor e-mailopslag kosten geld. Véél geld, als je bedrijf goed loopt. Met cloud-based e-mail kun je enorm besparen. Je koopt namelijk alleen de clouddiensten die je nodig hebt – wanneer je er behoefte aan hebt.

Wil je meer informatie over e-mail in de cloud? Neem dan contact op met een van onze Office 365-specialisten.