Social Engineering

Wat is Social Engineering

Social engineering is een techniek waarbij een cybercrimineel een aanval op computersystemen tracht te ondernemen door de zwakste schakel in de computerbeveiliging (surprise: de mens), te kraken. De cybercriminelen maken hierbij gebruik van menselijke eigenschappen zoals nieuwsgierigheid, vertrouwen, hebzucht, angst en onwetendheid. De aanval is gericht op het verkrijgen van vertrouwelijke of geheime informatie, waarmee de hacker dichter bij het aan te vallen object kan komen

bronnen: Wikipedia, Social engineering | Digital Trust Center (Min. van EZK)

Maatregelen

Deze techniek richt zich op de factor mens. Om je hiertegen te beschermen moet je je medewerkers dus bewust maken van de gevaren en technieken van cybercriminelen, én ze trainen in het herkennen hiervan.

Hoe kan Campai helpen

Campai biedt een laagdrempelig Security Awareness e-learning platform waar medewerkers zelf korte cursussen kunnen volgen. De kennis toets je met een quiz, HR kan desgewenst certificaten uitgeven en minimaal één keer per jaar doen wij een phishingcampagne gericht op je medewerkers om de weerbaarheid te testen. Wordt er geklikt of wachtwoorden ingevuld? Dan bieden we gerichte vervolgtraining aan.

Geïnteresseerd? Lees meer op onze productpagina of neem contact op met een adviseur!

Was this article helpful?

Related Articles