Phishing

Wat is Phishing

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om jouw geld te ontfutselen.

Bron: Phishing – Wikipedia

Maatregelen

Deze techniek richt zich op de factor mens. Om je hiertegen te beschermen moet je je medewerkers dus bewust maken van de gevaren en technieken van cybercriminelen, én ze trainen in het herkennen hiervan.

Er is gelukkig wel technologie die de medewerker een handje kan helpen. Microsoft 365 (Business en Enterprise) beschikt over een aantal beveiligingsopties als onderdeel van het Beleid tegen phishing, die je zéker zou moeten configureren. Waaronder:

  • Safe Links (veilige koppelingen)
  • Safety Tips (o.a. eerste contact, externe verzender)
  • Beveiliging tegen adresvervalsing
  • Beveiliging tegen domein imitatie

Hoe kan Campai helpen

Campai biedt een laagdrempelig Security Awareness e-learning platform waar medewerkers zelf korte cursussen kunnen volgen. De kennis toets je met een quiz, HR kan desgewenst certificaten uitgeven en minimaal één keer per jaar doen wij een phishingcampagne gericht op je medewerkers om de weerbaarheid te testen. Wordt er geklikt of wachtwoorden ingevuld? Dan bieden we gerichte vervolgtraining aan.

Geïnteresseerd? Lees meer op onze productpagina of neem contact op met een adviseur!

Daarnaast configureren wij standaard alle beveiligingsopties in Microsoft 365 volgens de aanbevelingen van Microsoft Security, en houden wij deze up-to-date.

Was this article helpful?

Related Articles

Hulp nodig?

Kan je iets niet vinden?
Contact Support