Evenement registratie

Live Ransomware Lunch

woensdag, 26 sep 2018

12:00 – 14:00

Ransomware is een type malware, ofwel kwaadaardige software, die een computer blokkeert of bestanden versleutelt. Pas als je losgeld (ransom) betaalt zou je de computer of de bestanden weer kunnen gebruiken. Volgens experts is Ransomware een van de grootste cyberdreigingen van deze tijd. In 2017 is het aantal cyberaanvallen met Ransomware met maar liefst 350% gestegen en dit neemt verder toe in 2018! De directe schade, eventuele herstelkosten, ransom-betalingen, imagoschade en de wettelijke meldplicht zijn sterke argumenten om Ransomware serieus te nemen.

Hoe werkt Ransomware en hoe herstel je ervan?

Bij Campai hebben we helaas al aardig wat ransomware-besmettingen voorbij zien komen de afgelopen drie jaar en we hebben vele uren besteed aan de noodzakelijke herstelwerkzaamheden. Maar, zo bedachten we ineens, vast niet iedereen weet hoe dit werkt. Daarom hebben we voor jullie een Live Ransomware Demo bedacht: Onder het genot van een informele lunch bij ons op kantoor, gaan we een computer aanvallen met Ransomware. Vervolgens laten we je zien hoe het hersteltraject eruit ziet en bespreken we de beste verdedigingsstrategie tegen Ransomware.

Evenementslocatie

Campai kantoor, Koraalrood 33
Zoetermeer, Zuid-Holland, 2718SB

Kosten

Registratie
GRATIS

Dagen
uren
Minuten
seconden


Lees nog even verder op de blog:

Houd je ogen op de bal met een virtual CIO (vCIO)

De CIO ken je inmiddels al. Deze opereert op directieniveau en is verantwoordelijk voor het functioneren van ICT-gerelateerde zaken binnen een organisatie – van de operationele werking tot het in kaart brengen van strategische kansen en risico’s. Maar voor mkb’ers loont een fulltime CIO niet altijd.

Waar is de zwakke schakel? Verbeter je beveiliging – deel 2

In onze vorige blog bespraken we het belang van het elimineren van zwakke schakels in je beveiligingsketen. Omdat een datalek erg kostbaar is, maakt het een enorm verschil wanneer je het snel kunt opsporen en verhelpen. Daarmee bespaar je mogelijk tienduizenden...