Opslag in de cloud: haal er je voordeel uit!

Campai-opslag-in-de-cloud
Je data opslaan in de cloud? Menig MKB’er twijfelt erover. Want hoe zit het met privacy en veiligheid?

In de praktijk blijken veel zorgen op dit gebied onterecht te zijn. Wie zich laat leiden door een ongegronde angst, loopt veel voordelen mis. Werk je nog met een traditionele fileserver, dan moet je een heel proces doorlopen: na te hebben ingelogd met VPN, download je een document dat je bewerkt en vervolgens weer uploadt. Dát is nu juist niet zo veilig. En het duurt ook nog eens erg lang!

In de cloud heb je altijd en overal toegang tot je kostbare data. Editen in de browser wordt een realiteit, evenals veilig met je documenten omspringen. Klinkt dat niet even efficiënt als eenvoudig?

We zetten de voordelen van opslag in de cloud voor je op een rij!

1. Minder kosten, méér baten

Traditionele fysieke servers zijn duur. Bereken maar eens hoeveel het je kost om deze te laten draaien. Door je dataopslag uit te besteden bespaar je niet alleen op hardware, maar ook op onderhoudskosten en -inspanningen. Je dataopslag wordt op kosteneffectieve wijze voor je geregeld. Daar heb je geen omkijken meer naar! En het geld dat je overhoudt, kun je investeren in het binnenhalen van nieuwe klanten.

2. Veiligheid van je data

Ga je voor opslag in de cloud, dan is het slim om te kiezen voor een betrouwbare provider die gespecialiseerd is in de zakelijke markt. Je kunt er dan van op aan dat je data in een veilige cloudomgeving worden opgeslagen. Gespecialiseerde bedrijven die opslag in de cloud verzorgen, hebben namelijk teams van experts in dienst die zich dag in, dag uit bezighouden met het verzekeren van dataveiligheid.

3. Dataprivacy

Veel bedrijven maken zich zorgen over het onderwerp ‘privacy’. Want kunnen cybercriminelen en overheidsinstanties niet gemakkelijk toegang tot je data in de cloud verkrijgen? Niet bepaald! Als je kiest voor een gespecialiseerde provider die zich aan een sterke privacyregelgeving houdt, is die angst ongegrond. Je data zijn weliswaar opgeslagen in de cloud, maar jij bepaalt wie erbij kan komen. Sterke encryptie zorgt ervoor dat niemand anders er iets mee kan. Conclusie: jij bent en blijft de eigenaar van jouw data.

4. Samenwerken

Je medewerkers hoeven niet langer in hetzelfde gebouw te zitten om intensief samen te werken. En jijzelf? Jij kunt overal zijn en toch innoverend bezig blijven met je team. Werk je samen aan een bepaald project, dan doe je dat namelijk gewoon in de cloud. Heerlijk eenvoudig. Dat is dé nieuwe manier van werken.

5. Productiviteitsverhoging

Mobiliteit: klinkt die term je als muziek in de oren? Opslag in de cloud zorgt ervoor dat je overal en met ieder apparaat toegang hebt tot bedrijfsdata. Daardoor worden jij én je medewerkers een stuk productiever. Werken wordt immers veel laagdrempeliger als je na het avondeten nog even je laptop of tablet kunt openen om dat ene rapport af te maken!

6. Dataverlies? Verleden tijd

Kies je voor opslag in de cloud, dan zijn rampen eigenlijk geen rampen meer. Of je nu op fysiek of digitaal niveau wordt getroffen, jouw data zitten veilig en wel in de cloud. Een zoekgeraakte laptop of een virus wordt daardoor een ongemak in plaats van een reden tot paniek. Want jouw documenten gaan er niet langer door verloren!

Meer weten over de mogelijkheden om je traditionele file server te vervangen door flexibele cloud opslag? Neem dan contact op met onze specialisten. We hebben veel ervaring met Office 365, Box.com, Autotask Workplace, Owncloud, Kopano files en Datto Drive.