Groeien met de juiste IT-partner: 5 tips

Je IT uitbesteden aan de eerste de beste (of, nog erger, de allergoedkoopste) IT-partner lijkt makkelijk, maar uiteindelijk kan je jezelf hiermee lelijk in de vingers snijden. Als vCIO help ik mijn klanten hun bedrijfsdoelen helder te krijgen. Ik vraag hen altijd wat ze uiteindelijk willen bereiken. Meestal luidt het antwoord: lagere kosten realiseren op de lange termijn, profiteren van betere technologie en meer tijd hebben om te focussen op kernactiviteiten. Wil jij dit ook? Dan heb je een partij nodig die niet alleen ‘op de winkel past’ met traditioneel IT-beheer, maar die je ook helpt prestaties, groei en innovatie te bevorderen. De vraag is: hoe vind je zo’n partner?

Hieronder vind je 5 uitspraken waaraan je een goede IT-partner kan herkennen!

1. “Werken zonder de cloud? Daar doen we niet aan”

Cloudtechnologie is de drijvende kracht achter de transformatie van bedrijven en bedrijfsmodellen. ‘De cloud’ is niet meer weg te denken uit moderne organisaties. De IT-dienstverlener helpt bedrijven bij de transitie naar en optimalisatie van de cloud. Een goede IT-partner helpt je cloudcomputing flexibel in te zetten en zoekt naar mogelijkheden om je technologiekosten te verlagen.

2. “Handmatig werk: dat kan anders”

Als je handmatige werkzaamheden op de juiste wijze automatiseert, kun je enorm veel tijd en geld besparen. Een goede IT-partner zoekt proactief naar manieren om je processen te verbeteren middels automatisering, maar vertelt het je ook wanneer je een digitale ‘oplossing’ onnodig of verkeerd gebruikt. Méér doen met minder kosten: dat is het doel.

3. “Optimalisering staat voor ons op nummer een”

Technologie is onmisbaar bij de optimalisatie van bedrijfsprocessen. Een IT-dienstverlener moet zelf natuurlijk ook de daad bij het woord voegen. Let op of jouw aanvragen snel worden verwerkt, of het bedrijf volwassen werkprocessen heeft en of de communicatie soepel verloopt. Alleen als dit het geval is, zal een IT-dienstverlener binnen jouw organisatie een efficiëntieslag kunnen realiseren.

4. “Met onze hulp werkt toptalent straks graag voor je”

Wanneer het gaat om personeelswerving, wil elk bedrijf het neusje van de zalm aantrekken. Maar bedenk dat toptalent alleen afkomt op een bedrijf dat de laatste technologieën optimaal toepast om vaardigheden te ontwikkelen en productiviteit te verhogen. Een IT-dienstverlener met kennis van zaken helpt je zulke alom gewilde medewerkers te werven door de juiste technologie te implementeren.

5. “Wij zorgen ervoor dat je optimaal en onbezorgd kunt doorwerken”

Als IT-bedrijf helpen wij organisaties niet alleen bij het up-to-date houden van hun systemen. Onze vCIO’s helpen ook bij het optimaal gebruiken van moderne technologieën. Zo zorg je voor maximaal rendement op jouw IT-investering. Want rendement is waar het jou als ondernemer uiteindelijk om gaat, toch?

Op zoek naar een nieuwe IT-partner? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kop koffie.