Efficiënt in de cloud werken: neem jij de volgende stap?

Efficiënt in de cloud werken

Clouddiensten zijn inmiddels zó gangbaar geworden dat veel mensen niet eens weten dat ze ‘in de cloud’ werken. Gebruik je bijvoorbeeld Exchange Online of een andere online e-mailservice? Of sla je bestanden op in OneDrive? Dan profiteer je al van de voordelen van de cloud!

Maar als je echt álles uit clouddiensten wilt halen, is het slim om je efficiëntie onder de loep te nemen. Veel MKB-bedrijven kunnen op dit gebied nog het nodige verbeteren. Zij gebruiken de cloud voornamelijk voor individuele diensten en apps. Maar wist je dat het bijvoorbeeld ook mogelijk is om de cloud in te zetten als verbindend platform waarmee je meer kunt realiseren, in een harder tempo kunt groeien en je kunt focussen op zaken waarin je uitblinkt? Je krijgt namelijk de beschikking over enterprisetechnologie, maar je kunt flexibeler en innovatiever opereren dan grote organisaties.

Wil je weten welk cloudplatform voor jou geschikt is? Bepaal dan eerst wat de uitdagingen en doelstellingen binnen je bedrijf zijn. We geven je enkele voorbeelden!

Bedrijfsprocessen stroomlijnen

Maak werkstromen eenvoudiger om de bedrijfsefficiëntie te vergroten. Denk aan het automatisch scannen en herkennen van inkoopfacturen of het digitaliseren van een goedkeuringsproces. Met een cloudplatform automatiseer je taken die je voorheen handmatig moest uitvoeren.

Méér contact met klanten, méér informatie

Verzamel alle gegevens die je hebt over je klanten en leads in één centraal CRM-systeem: data over aankopen en supportactiviteiten, maar ook marketinginspanningen. Door alle activiteiten van de klant met elkaar te verbinden krijg je een totaalbeeld waarmee je superieure service kunt leveren.

Slim omgaan met data

Big data zijn niet langer voorbehouden aan grote bedrijven. Een cloudplatform kan fungeren als verbindende factor tussen verschillende databronnen. Denk aan het ontsluiten van je administratie- en CRM-systemen, waarbij je de gecombineerde data visualiseert met behulp van PowerBI. Maak op basis van deze nieuwe data analyses om inzichten te verkrijgen die je een voorsprong op de concurrentie geven.

Veilig en ‘mobiel’ samenwerken

Clouddiensten stellen mensen in staat om locatie-onafhankelijk samen te werken op elk apparaat. Introduceer je medewerkers in de prachtige wereld van videogesprekken, gedeelde beeldschermen en digitale whiteboards. Werk met teamsites, zodat ze documenten eenvoudig kunnen delen. Daarnaast is het raadzaam om je data te beschermen, diensten en apps te leveren en productiviteit te maximaliseren voor je personeel door mobiele devices te verbinden met cloudgebaseerde beheerdiensten. Zo loopt je organisatie geen risico!

IT, maar dan simpel

Werk je nog steeds met lokale fysieke servers of draaien je toepassingen op allerlei verschillende servers? Stap dan over naar een zakelijke cloud om de tijd die je in IT-beheer steekt, drastisch te verminderen.

Wil je de cloud als platform inzetten om je bedrijf efficiënter te maken? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van Microsoft Azure te bespreken. Van Office 365 tot Dynamics 365 en PowerBI: Microsoft clouddiensten zijn ontworpen om samen te werken. We laten het je graag zien!