Geïnvesteerd in tools, maar niet in training? Zonde!

campai-geinvesteerd-in-tools2
Ken je het ‘Paretoprincipe’, beter bekend als de 80-20-regel? Dit is van toepassing op de titel van dit artikel. Ik durf te stellen dat maar liefst 80% van onze klanten heeft geïnvesteerd in technologie als Office 365, Windows 10 of CRM, maar hiervan slechts een marginaal deel gebruikt. Andere klanten hebben geïnvesteerd in firewalls en malwarebeveiliging om bedrijfsdata te beschermen, maar hebben hun medewerkers niet getraind op het herkennen van frauduleuze e-mails. Eigenlijk hebben deze bedrijven een investering gedaan in de vorm van tijd en geld die hen minimaal rendement oplevert. Herken jij je hier ook in?

Zonde! Want met de juiste training kan technologie je bedrijf in veel opzichten vooruitbrengen.

Een voorbeeld: Microsoft Office

Microsoft Office gebruik je vast en zeker. Maar hoe? Als je dagelijks documenten uittikt, regelmatig een Excelsheet aanmaakt, e-mails verstuurt via Outlook en af en toe een PowerPointpresentatie in elkaar knutselt, dan benut je zo’n tien procent van de mogelijkheden. Tien procent! Als je het zo bekijkt, is je investering weggegooid geld.

En dat terwijl Microsoft Office talloze mogelijkheden biedt om sneller en efficiënter te kunnen werken. Wist je bijvoorbeeld dat alles wat je in Office creëert, eenvoudig kan worden opgeslagen in OneDrive? Deze externe cloudopslag zorgt ervoor dat iedereen binnen je organisatie documenten onmiddellijk kan bekijken, delen en bewerken vanaf ieder apparaat en elke locatie. Je kunt zelfs gelijktijdig aan hetzelfde document werken.

Laten we ook wat dieper ingaan op Excel. Maak je weleens grafieken? Wist je dat je Excel kunt koppelen aan je eigen (of online) databases om deze automatisch te updaten? En laat je de applicatie weleens voorspellingen doen? Veel bedrijven doen dit niet – simpelweg omdat ze niet bekend zijn met de mogelijkheden.

Met Microsoft Office kun je een videoconferentie organiseren middels Skype en tegelijkertijd met een team aan documenten werken in real-time. En ken je Delve, een onderdeel van je Office-365-abonnement dat je documenten en informatie laat zien die voor jou relevant zijn – zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Daarnaast is er Microsoft Teams, een op chat gebaseerde werkruimte die het samenwerken binnen teams sterk kan verbeteren en daardoor je slagkracht en efficiency kan vergroten.

Beknibbelen? Duurder uit…!

Heb je na het aanschaffen van je software de hand op de knip gehouden? Dan ben je niet verstandig bezig. Je koopt immers ook geen auto volgeladen met dure opties om vervolgens alléén maar de motor aan en uit te zetten (omdat de airconditioning en radio een raadsel voor je zijn). Je wéét dat je medewerkers productiever kunnen zijn. Je wéét dat Microsoft Office en al je andere applicaties je met de juiste investering geld kunnen opleveren. Dus waar wacht je op? Stuur je personeel naar trainingen, laat medewerkers een certificaat behalen – oftewel, reserveer een bedrag om je bedrijfsdoelstellingen te behalen en groei te bewerkstelligen middels technologie. Het kan!

Meer weten over trainingsmogelijkheden? Campai biedt e-learning en workshops voor het trainen van gebruikers. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!