Windows XP End of Support Information

De ondersteuning voor Windows XP en Office 2003 wordt beëindigd. Dit kan problemen opleveren voor jouw bedrijf. Op 8 april 2014 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor het al 12 jaar oude Windows XP en Office 2003. Dit betekent dat je geen updates en beveiligingsupdates voor Windows XP en Office 2003 meer ontvangt van Microsoft.

Dit kan grote gevolgen hebben voor de beveiliging en privacy van jouw bedrijfsinformatie. Als je dus gebruikmaakt van een van deze producten, moet je snel actie ondernemen. Graag licht ik hieronder kort toe waarom dit is.


Beveiligingsrisico

Zonder de essentiële beveiligingsupdates voor Windows XP en Office 2003 kan jouw pc kwetsbaar worden voor virussen, spyware en andere schadelijke software die jouw bedrijfsinformatie kan stelen of beschadigen. Nadat de ondersteuning voor Windows XP en Office 2003 is beëindigd, zal antivirussoftware niet afdoende werken. Kwaadwillende hackers hebben al virussen en malware ‘op de plank’ die ze na 8 April op het internet loslaten.

Lees bijvoorbeeld hier:
Microsoft luidt noodklok over gevaarlijk Windows XP
Slachtoffers van fraude met internetbankieren zelf verantwoordelijk 
Microsoft waarschuwt voor gevaren Windows XP

Hoe gevaarlijk is blijven hangen bij XP


Softwareproblemen

Veel software- en hardware leveranciers zullen geen ondersteuning meer bieden voor hun producten als ze worden gebruikt met Windows XP omdat Windows XP en Office 2003 geen updates meer krijgen. Dat kan betekenen dat bepaalde software toepassingen, printers en scanners straks niet meer werken met een pc met Windows XP. Het nieuwe Office maakt bijvoorbeeld gebruik van het moderne Windows en kan niet onder Windows XP worden geïnstalleerd.


Uitvaltijd

De kans op uitval van het systeem en onderbreking van je zakelijke activiteiten wordt steeds groter doordat de software niet langer wordt ondersteund en de hardware voor Windows XP steeds ouder wordt.


Wat te doen?

Upgraden
Als je computers hebt die minder dan 3 a 4 jaar oud zijn met Windows XP er op, dan kun je in veel gevallen upgraden naar Windows 7 of 8. Microsoft heeft hier een handige tool voor beschikbaar gesteld die controleert of je computer en de randapparatuur geschikt zijn om te upgraden. Wel raden wij aan om eerst even contact met Campai op te nemen.

Microsoft Upgrade Assistant

PC vernieuwen
Het kan ook juist een mooi moment zijn om over te stappen naar een modern besturingssysteem en Het Nieuwe Office. Campai heeft twee mooie aanbiedingen geselecteerd voor Windows XP overstappers. Al verkrijgbaar v.a. €389,- excl. btw.

Neem contact op als u gebruik wilt maken van de voordelige overstap aanbiedingen van Campai. Beperkt geldig!