Managed Services Provider: 7 voordelen van een abonnement

Wat doet een Managed Services Provider (MSP) eigenlijk precies? Kort gezegd regelt deze partij het dagelijkse reilen en zeilen van je IT-infrastructuur. Het beheren en monitoren van essentiële, niet-strategische functies kun je gerust overlaten aan een MSP. Tegenwoordig kun je zelfs nog veel meer waarde van een MSP verkrijgen, zoals training, cybersecurity-expertise en strategisch advies.

Steeds meer mkb-bedrijven kiezen dan ook voor een Managed Services Provider. Benieuwd waarom zij dat doen? We bespreken 7 voordelen!

1. Focus op meer strategische IT-initiatieven

Als je je niet langer druk hoeft te maken om dagelijkse IT-beslommeringen, houd je tijd over om je op andere zaken te focussen, zoals IT-initiatieven die winst genereren, voor meer efficiëntie zorgen of je business op een andere manier helpen groeien. Bouw een nieuwe website, introduceer een app, optimaliseer je werkprocessen of lanceer een ander nieuw concept: wees innovatief!

2. Ga slim om met je IT-budget

Kapitaaluitgaven worden omgezet in operationele kosten, omdat je niet langer eigenaar bent van de infrastructuur. Je hebt er een abonnement op genomen. Hiermee gaat de TCO drastisch omlaag. Je kunt namelijk eenvoudig op- en afschalen en onderhoud is doorgaans inbegrepen. Daarnaast is het uiteindelijk altijd goedkoper om het beheer uit te besteden aan professionals in plaats van je eigen mensen in te zetten (die veel duurder zijn). Samengevat: een slimme zet in economisch onzekere tijden.

3. Krijg toegang tot hoogwaardige technologie

Het gemiddelde mkb-bedrijf kan zich de nieuwste technologie doorgaans niet veroorloven. Een Managed Services Provider beschikt wél over de middelen om hierin te investeren – en daarvan kun je volop gebruikmaken met een abonnement.

4. Profiteer van gespecialiseerde expertise

Zo’n 40 procent van de mkb-bedrijven vindt het lastig om IT-medewerkers met de juiste technische vaardigheden te vinden. Zulke experts zijn schaars én duur. Goed nieuws: neem je een Managed Services Provider in de arm, dan is je zoektocht voorbij. Een goede IT-partij geeft je namelijk toegang tot in-house technische expertise van een hooggespecialiseerd niveau.

5. Blijf up-to-date

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Nieuwe smartphone- en tabletversies zijn nog wel te behappen, maar het selecteren en beheren van de juiste nieuwe technologieën is vaak een uitdaging. Een goede Managed Services Provider adviseert je over de technologie die geschikt is voor jóuw organisatie en zorgt ervoor dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over upgrades en updates. Je weet zeker dat alle gebruikers altijd helemaal up-to-date zijn.

6. Voorkom werkonderbrekingen door IT-problemen

Potentiële kwetsbaarheden detecteren vóórdat systeemfalen optreedt? Een MSP doet het voor je. Managed Services Providers zijn zeer proactief in het opsporen van mogelijke infrastructuurproblemen. Daarnaast beheren Managed Services Providers doorgaans vele tientallen bedrijven. De geleerde best practices passen zij toe bij alle klanten. Het resultaat: zeer weinig IT-problemen en (daardoor) een zeer goede werkflow.

7. Bescherm je business

Een inbreuk op je security is een grote ramp. Binnengedrongen virussen op je computers en gestolen data kunnen een enorme chaos creëren, waarvan jij vervolgens de schuld krijgt. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Met de groeiende complexiteit van securitydreigingen is het belangrijk om doorwinterde professionals naast je te hebben die back-ups van data verzorgen, antivirusprogramma’s en malwarebescherming instellen, firewalls beheren en zorgdragen voor zaken als updates, data-encryptie, beheer van mobiele devices en compliance. Een MSP klaart de klus voor je!

Wil je meer weten over de voordelen van een Managed Services Provider voor jouw organisatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kop koffie.