5 redenen om je IT-beheer uit te besteden

Mkb-bedrijven hebben vaak een tekort aan twee zaken: tijd en geld. Een dag heeft slechts 24 uur en dat blijkt vaak te weinig om alle taken af te werken (been there, done that). Daarnaast is de cashflow van bedrijven met minder dan 100 werknemers meestal niet toereikend.

Het uitbesteden van je IT-beheer aan een Managed Services Provider (een IT-bedrijf waaraan je een of meerdere IT-processen kunt uitbesteden op abonnementsbasis) kan in zulke gevallen goed helpen. Geldt dat ook voor jouw organisatie? We zetten 5 redenen op een rij waarom partneren met een Managed Services Provider je véél voordeel oplevert!

1. Meer controle over je cashflow

IT-apparatuur, software en IT-diensten kosten veel geld. Dergelijke investeringen kun je aanzienlijk verlagen door gebruik te maken van Managed Services. Hierbij zet je kapitaalinvesteringen om naar maandelijkse operationele kosten. Een voorbeeld: je wilt al je medewerkers een nieuwe laptop geven. Een die supersnel werkt en voorzien is van de laatste veiligheidsmaatregelen. Nu kun je natuurlijk 30 nieuwe Microsoft Surface-tablets kopen; een forse investering. Óf je neemt deze devices af als een managed service. ‘Surface-as-a-Service’, dus! Daarbij krijg je altijd de laatste hardware en het nieuwste besturingssysteem. Bovendien zijn onderhoud en garantie inbegrepen. Ditzelfde geldt voor gerelateerde zaken, zoals het kopen van een eigen server versus een abonnement op Office365.

2. Slechte performance en downtime: verleden tijd

Heb je weleens last van niet-beschikbare applicaties, traagheid in het netwerk of algehele downtime? Een Managed Services Provider kan dit soort problemen voorkomen. Door jouw omgeving continu te beheren en in de gaten te houden zorgt een goede IT-partij ervoor dat je netwerk en applicaties ‘in de lucht’ blijven. Een Managed Services Provider heeft veel geïnvesteerd in speciale monitoring- en beheertools en beschikt doorgaans over een heel team dat zich hier specifiek mee bezighoudt.

3. Focus op kernactiviteiten

De infrastructuur draaiende houden, gebruikers helpen en dagelijkse IT-problemen oplossen: je IT-medewerkers (of, erger nog, medewerkers die eigenlijk iets anders horen te doen) hebben er een pittige taak aan. En dan hebben we het nog niet eens over het werk dat gemoeid gaat met het voldoen aan wet- en regelgeving. Denk maar eens aan de AVG, cybersecurity en research naar nieuwe technologie. Besteed je het (zware) IT-werk uit, dan heeft je personeel meer tijd om zich met strategische vraagstukken en kernactiviteiten bezig te houden. Zo komen er eerder innovatieve initiatieven van de grond, die je helpen nieuwe markten aan te boren, huidige klanten beter te bedienen en je business uit te breiden.

4. Diepgaande technische expertise tot je beschikking

Soms kom je een technisch probleem tegen dat specifieke kennis vraagt – skills en ervaring die je simpelweg niet in huis hebt. Een Managed Services Provider heeft echter wél gespecialiseerde technische experts in dienst, die zich bijvoorbeeld enkel hebben toegelegd op netwerkbeheer of security. Zij kunnen je direct helpen waar nodig.

5. Up-to-date met de laatste technologieën

Een IT-partner heeft de middelen om te investeren in de meest recente technologieën: oplossingen die het gemiddelde mkb-bedrijf niet zou aanschaffen zolang de oude oplossing nog werkt. Als je je IT uitbesteedt aan een Managed Services Provider, profiteer je hier flink van: je medewerkers hebben dan immers toegang tot de nieuwste hardware, software en netwerktools, waarmee ze stukken productiever zijn!

Wil jij jezelf vele uren en frustraties besparen door je IT-beheer uit te besteden? En ben je op zoek naar een ervaren IT-partner die uitstekende service en ondersteuning biedt? Neem gerust eens contact op met Campai. We bespreken de mogelijkheden graag met je.